Minister Diependaele blundert over studentenkoten: Zijn ‘nieuwe regel' bestaat al heel lang

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister Diependaele heeft een foutje gescoord in zijn nieuwe regels voor studentenkoten. De minimumgrootte die hij wil invoeren bestaat al heel lang.

Minister van Wonen Matthias Diependaele lichtte gisteren aan Radio 2 toe dat de studentenkoten vanaf 1 januari 2021 aan nieuwe minimumgroottes moeten voldoen. De oppervlakte zou minstens twaalf vierkante meter moeten bedragen volgens de ‘nieuwe’ regel.

Maar dat is al sinds 1998 zo en dus geen nieuwe regel. Dat maakte de studiedienst van zijn eigen kabinet bekend. Oudere koten met een kleinere oppervlakte moeten ook niet verdwijnen. Het zijn enkel nieuwe studentenkoten die aan die regels moeten voldoen.

Dat elk kot een wastafel moet hebben en een steile trap naar een mezzanine verboden wordt zijn wel nieuwe regels van januari."We werken momenteel met strafpunten", zegt het kabinet. "Daarbij mag je er maximum 15 hebben per kot. Het gebrek aan een lavabo is nu nog 9 strafpunten, vanaf 1 januari is dat meteen 15. Zo moet een kot vanaf volgend jaar meteen sluiten als het geen wastafel heeft."