Update: Bart Somers strijkt N-VA tegen de haren in, met grote gevolgen: "Crisisberaad in Vlaamse regering"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) trekt geld uit om lokale besturen aan te moedigen om praktijktests in te voeren om discriminatie op de huurmarkt tegen te gaan.

Somers gaat daarmee lijnrecht in tegen coalitiepartner N-VA. Die partij had bij monde van minister van Wonen Matthias Diependaele al te verstaan gegeven geen praktijktests te willen invoeren.

Diependaele vindt dat praktijktests zouden inhouden dat de bevolking wordt voorgelogen. Hij vindt ook dat er gestopt moet worden met elke Vlaming als een racist te bestempelen (Lees er hier meer over).

Volgens de VRT wordt de verstandhouding binnen de Vlaamse regering nu op scherp gesteld. Minister-president Jan Jambon zou een crisisberaad gestart zijn met de viceministers-presidenten.

Update: Er was heel wat discussie over het woord 'praktijktest', dat men blijkbaar liever niet wil gebruiken. "De academische wereld gaat ons helpen om een monitoringsysteem uit te werken. Ik ga nu niet zeggen wat daar wel of niet moet inzitten. Ze zullen een voorstel doen en dat zullen we in de schoot van de Vlaamse regering erkennen", stelde Jambon tijdens een persconferentie.