Theo Francken en andere politici maken zich kwaad: "Deze oorlogstaal is onverantwoord"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende politici reageren met verbazing en verontwaardiging op de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette in het kader van het loonoverleg.

Magnette wil de uitkering van dividenden verbieden indien de lonen de komende twee jaar maar maximaal met 0,4 procent zouden stijgen.

"Mag ik hem eraan herinneren dat er een regeerakkoord is? Door dividenden te verbieden, ontneem je de Staat en het sociaal beleid miljarden euro’s inkomsten via zijn participaties en belastingen. Achter populisten aanhollen is nooit een goed idee", vindt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Matthias Diependaele

"Onvoorstelbaar. Je voelt dat 1 mei bij sommigen het gezond verstand uitschakelt", zegt Matthias Diependaele (N-VA).

"Welvaart creëer je met werknemers én werkgevers. Niet door ze tegen elkaar op te zetten. Woorden zoals ‘game over’ zijn je reinste onzin en plat populisme!"

Theo Francken

"Dergelijke oorlogstaal is onverantwoord voor de voorzitter van de grootste partij van de regering. Zelfs met 1 mei in aantocht en zelfs met de PTB in zijn nek. Je kan geen jaar coronasolidariteit vragen en nu een bevolkingsgroep zo frontaal aanvallen. Onaanvaardbaar", stelt Theo Francken (N-VA).