Amerika vreest weer een nieuwe stunt van Trump als hij verkiezingen verliest: “Dan zet hij desnoods het leger in”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Donald Trump blijkt er niet zo gerust in te zijn. De Amerikaanse president vreest steeds meer dat hij de verkiezingen in het najaar wel eens zou kunnen verliezen.

Donald Trump noemt de verkiezingen nu al opgezet spel. Hij vindt het nu al het schandaal van de eeuw. Trump vreest dat er geknoeid zal worden met formulieren waarbij je je stem kan uitbrengen via de post kan uitbrengen.

“We moeten altijd heel eerlijk zeggen dat hij daar nauwelijks bewijzen van heeft”, licht Amerikawatcher Michiel Vos uit bij Radio 1. “Of je nu voor of tegen Trump bent, er zijn altijd maar weinig bewijzen. Experts zeggen dat fraude met stembiljetten minimaal zijn. Het is ook niet zo dat andere landen bezig zijn met valse stembiljetten te drukken.”

“Trump zijn concurrent Joe Biden doet het in de peilingen beter dan Trump, maar peilingen zijn ook maar peilingen. Volgens Trump werkt iedereen hem tegen. Hij vindt dat hij een nieuwe eerste termijn moet krijgen, ook als hij verliest.”

"Iedereen is tegen mij"
“Het systeem zit tegen en iedereen is tegen hem. Dan vraagt Trump zich luidop af hoe hij nog kan winnen? Dus roept hij de gewone man op om voor hem te gaan stemmen.”

“Trump zou het resultaat van de verkiezingen juridisch kunnen aanvechten. Dan kan hij zeggen dat hij het zag aankomen en wist wat er zou gebeuren. Een andere mogelijkheid is dat als hij verliest gewoon op zijn plaats blijft zitten. Dan gaat hij een deel van het leger inzetten om hem in het Witte Huis te houden. Het is iets dat ook iets Joe Biden vreest.”

“Dan zou het kunnen dat aanhangers van Trump hem desnoods met geweld in het Witte Huis houden. De boel kookt nu al over in Amerika. Trump heeft vorige week wel gezegd dat als hij verliest, hij wel zal vertrekken. Maar écht weten we dat niet.”