Zij zijn boos na verontrustende informatie van overheid: “Mensen krijgen onterecht schrik"

door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
Wie op vakantie vertrekt en terugkomt uit een land waar het coronavirus weer opflakkert, zal allicht verplicht in quarantaine moeten gaan. Het schrikt veel mensen af en voor enkelen is dat ook een reden om hun reis te annuleren.

Limburgse B&B uitbaters in het buitenland hebben er veel last van. Erik Claes baat met zijn vrouw een B&B uit in de regio van het Spaanse Valencia. Ook zij merken grote ongerustheid bij de reizigers. “De laatste dagen staat de telefoon roodgloeiend”, zegt Claes aan TV-Limburg.

“We moeten vaststellen dat toch weer veel mensen schrik hebben om naar Spanje te komen. Als we dan in het nieuws zien dat Wouter Beke zegt dat Spanje een risicogebied is, dan doet niet veel goeds.”

Er is op twee plaatsen in Spanje een nieuwe uitbraak vastgesteld. De gebieden zijn in lockdown geplaatst. “Dat zijn vooral gebieden waar men aan fruitteelt doet”, gaat Claes verder. “Daar zijn Hongaarse seizoensarbeiders abrikozen komen plukken. Er zijn altijd wel opstootjes, maar niet dat het levensgevaarlijk is om naar Spanje te komen. Waarom wil men Spanje in een slecht daglicht stellen?”

Tags spanje