Theo Francken ziet een gevaar: “Wie dat zegt over Vlaanderen, zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is vandaag de Vlaamse feestdag. Voor N-VA een dag om nog eens te benadrukken dat enkel nog het confederalisme kan werken.

N-VA wil heel graag het confederalisme invoeren. Daar heeft het wel een akkoord voor nodig met Wallonië. En zoals u weet staat men daar zeker niet te trappelen om mee te stappen in dat verhaal. “Zonder de PS zal het niet lukken om onze huidige staatsstructuur te hervormen aangezien ze zeer sterk staan in Wallonië”, bedenkt Theo Francken zich bij Doorbraak.

Francken ziet ook geen heil in nieuwe verkiezingen. De verwachting is dan dat Vlaams Belang en PVDA die verkiezingen fors zullen winnen. “Die partijen hebben niet de intentie om op federaal vlak dingen te deblokkeren”, gaat Francken verder. “Daardoor zal de staatsschuld alleen nog maar stijgen.”

En Francken reageert op het racisme in ons land. “De westerse beschaving is de meest ontwikkelde en gastvrije samenleving die er bestaat. In Vlaanderen kan er dus zeker geen sprake zijn van zogenaamd structureel racisme. Wie beweert dat er in Vlaanderen sprake is van geïnstitutionaliseerd racisme zet juist bevolkingsgroepen tegen elkaar op”, besluit Francken.