Piet Huysentruyt ging confrontatie aan met één van zijn klanten: “Ik schold hem uit voor hypocriete zak”
“Als er vroeger een bord terugkwam en ze zeiden niets anders dan: Het is niet goed, ging ik die mensen terug tackelen. Waaróm is het niet goed? In mijn restaurant in Wortegem-Petegem serveerde ik vroeger stierenkloten. Dat is gigantisch lekker, maar in uw kop gaat dat natuurlijk niet, want je ziet die kloten bengelen. Ik vertelde dus nooit wat het was”, zegt Piet Huysentruyt Piet Huysentruyt is een kok. Zijn bekendste programma is 'SOS Piet', hij heeft hier ook een boekenreeks van uitgebracht.
Piet Huysentruyt
“Eén keer heb ik het toch gedaan omdat die mensen bleven zagen. Toen ik het zei, schoot de man in een vliegende colère. ‘Je hebt ons bedrogen.’ Ik heb hem voor de hele zaak uitgescholden voor hypocriete zak.”
“Ik zou dat nooit meer doen, maar de essentie blijft: kritiek moet je staven. Geloof mij, als kritiek met respect gegeven wordt, verander ik in een tam schaapje. Omdat ik weet: die mens zou wel eens gelijk kunnen hebben.”