Zoektocht naar 'Rambo van het Zwarte Woud' gaat voort, politie vindt manifest

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Duitsland maakt de politie al enkele dagen jacht op Yves Etienne Rausch, die de bijnaam Rambo van het Zwarte Woud kreeg. Intussen werd ook een manifest gevonden dat naar alle waarschijnlijkheid door de man is geschreven.

De politie zet met honderden manschappen de zoektocht verder naar Yves Etienne Rausch. De man in camouflagekledij had zondag al Duitse agenten ontwapend en sloeg daarna op de vlucht. De agenten waren naar een hut in het bos gestuurd en werden gedwongen hun wapens af te geven.

Rausch is 31 en wordt aanzien als gevaarlijk. Hij loopt bewapend rond en zou in de gevangenis hebben gezeten omdat hij met pijl en boog naar zijn vriendin heeft geschoten.

Autoriteiten hebben inwoners van Oppenau gevraagd om binnen te blijven. De zoekactie wordt gevoerd met behulp van honden en helikopters.

Intussen heeft de politie een manifest gevonden in een bar in de buurt. Men gaat ervan uit dat dit door Rausch werd geschreven. Het stelt dat mensen die dicht bij de natuur wonen superieur zijn.