Van Ranst heeft slecht nieuws: "Begin van tweede golf en mogelijk verstrenging van maatregelen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Marc Van Ranst maakt zich grote zorgen om de corona-cijfers, die al negen dagen op rij blijven stijgen. Een verstrenging van de maatregelen valt niet uit te sluiten.

Het weekgemiddelde staat nu op 115 nieuwe besmettingen per dag, terwijl afgelopen maandag maar liefst 216 besmettingen werden gerapporteerd.

"Het is lang geleden dan we zulke cijfers nog hebben gehad, dit is een absolute wake-upcall. Ik denk dat je met deze cijfers kan zeggen dat we aan het begin staan van een tweede golf", stelde Marc Van Ranst op Radio 1. Hij benadrukt dat we allemaal afstand moeten houden, een mondmasker moeten dragen en het aantal sociale contacten beperkt moeten houden.

Volgende week donderdag staat een nieuwe vergadering van de Nationale Veiligheidsraad gepland, en het ziet er naar uit dat er opnieuw geen versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus verwacht hoeven te worden. Meer zelfs: "Er zal een mogelijke verstrenging op de agenda staan als de cijfers zo blijven evolueren", aldus Van Ranst.