"Gebruik het gezond verstand zodat onze vrijheid niet opnieuw moet worden ingeperkt"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Maandag vond voor het eerst sinds lang een nieuwe persconferentie plaats waarin toelichting werd gegeven bij de stijging van het aantal coronabesmettingen in België. Woordvoerder Boudewijn Catry had een flinke waarschuwing in petto: "Gebruik het gezond verstand zodat de vrijheid niet opnieuw moet worden ingeperkt".

"We zien dat de besmettingen zich vooral in clusters manifesteren. Het gaat om besmettingen op familiefeestjes, op een evenement of in familiale kring. Het is dus hoog tijd dat we allemaal beseffen dat het virus niet weg is uit ons land", licht Boudewijn Catry, de vervanger van Steven Van Gucht, toe.

Feestje met vrienden

"Ook op een feestje met familie of vrienden is het belangrijk aandacht te geven aan goede handhygiëne en voldoende afstand te bewaren. Het virus wordt niet minder besmettelijk omdat u iemand al jaren kent."

“Houd je contacten beperkt, spreek niet af met grote groepen mensen. Het is bijzonder jammer om te horen dat privéfeestjes met meer dan 100 mensen stopgezet moeten worden door politie of dat evenementen plaatsvinden waar mensen dicht tegen elkaar staan te dansen. Dergelijke zaken vormen de ideale start voor een nieuwe besmettingshaard.”

Gezond verstand

“Laat ons allemaal ons gezond verstand gebruiken en op een verantwoorde manier omgaan met onze vrijheid vooraleer er geen andere oplossing meer rest dan die opnieuw in te perken.”