Vlaamse stad neemt radicaal besluit: "Mondmasker verplicht zodra je de deur uitgaat"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Steeds meer plaatsen verplichten het dragen van een mondmasker in de drukke winkelstraten, maar in het West-Vlaamse Kortrijk gaan ze nog een stapje verder.

Daar werd beslist dat iedereen een mondmasker moet dragen, vanaf het moment dat je een voet op straat zet. Dat heeft burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) beslist.

"We voeren in Kortrijk en de deelgemeenten een algemene mondmaskerplicht in op alle publiek toegankelijke plaatsen. Bovendien beperkt de stad de bubbels tot 10 personen. Deze maatregelen werden beslist op een bijzonder college van burgemeester en schepenen", klinkt het.

"De mondmaskerplicht geldt op het volledige grondgebied van Kortrijk en vanaf de leeftijd van 12 jaar op alle publiek toegankelijke plaatsen, behalve tijdens verplaatsingen met de auto, motor, fiets of step, tijdens de beoefening van een sportactiviteit of tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen."

Wie over een medisch attest beschikt dat stelt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is, krijgt een vrijstelling.