Burgemeester neemt drastisch besluit na talrijke niet-essentiële verplaatsingen: "Die man is een gevaar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een automobilist die keer op keer de coronamaatregelen aan zijn laars lapte, moet dat nu zwaar bekopen; zijn voertuig werd in beslag genomen.

De politie van Kortrijk betrapte de man maar liefst vijf keer op het maken van een niet-essentiële verplaatsing met de wagen. Hij was op weg naar vrienden of op weg mét vrienden.

Via het systeem van nummerplaatherkenning kwam de politie erachter dat de man nog tientallen keren een verplaatsing maakte die hij niet kan rechtvaardigen. "De laatste keer werd hij om 17.00 uur tegengehouden, hij kreeg een proces-verbaal. Om 18.00 uur werd hij weer tegengehouden. Het is duidelijk dat deze man de maatregelen zal blijven overtreden", klinkt het bij de politie.

De BMW van de 25-jarige bestuurder werd in beslag genomen en kreeg een wielklem aangemeten.

Vincent Van Quickenborne

De bestuurder zal later voor de rechtbank moeten verschijnen. Zijn auto is hij kwijt zolang de coronamaatregelen gelden. "Hij is een gevaar voor de volksgezondheid, hij verplaatst zich soms ook met mensen die niet onder hetzelfde dak wonen. Dan is dit soort maatregel noodzakelijk", zei burgemeester Vincent Van Quickenborne tegen VTM.