“Waarom is het Arabisch geen officiële taal in Brussel en het Nederlands wel?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Dyab Abou Jahjah is terug van weggeweest. De activist, die een mislukt politiek project achter de rug heeft, laat zich weer horen.

Abou Jahjah stelde in een interview met De Morgen de vraag waarom Arabisch nog steeds geen officiële taal is in Brussel. “Waarom is Vlaams in Brussel nog een officiële taal en Arabisch niet, terwijl er meer Arabische moslims wonen dan Vlamingen? Wel, dit land heeft een geschiedenis, en een native heeft recht op een bepaald erfgoed, zelfs als numerieke minderheid.”

Voor Abou Jahjah is het vooral belangrijk dat iedereen kansen krijgt om zich te ontwikkelen. “Ik vraag niet veel: alleen niet achtergesteld te worden. Ik wil evenveel kans op een job of een huis, ik wil dat een moslim zijn geloof vrij kan beleven.”

Dat zal volgens hem ook zijn invloed hebben op de maatschappelijke evolutie van ons land. Volgens Abou Jahjah zijn mensen daardoor geneigd om steeds extremer te worden, zowel links als rechts. “Ik zie ingrediënten voor een gevaarlijke mix. Extreemrechts groeit, de minderheden radicaliseren, en er wacht ons een recessie.”