Kristof Calvo heeft politieke heimwee: “Dat was de laatste coole premier”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De regeringsonderhandelingen blijven maar duren. Kristof Calvo heeft heimwee naar vroeger, waar het allemaal gemakkelijker leek.

Kristof Calvo van Groen zit dan ook niet te wachten op een coalitie tussen N-VA en PS. Hij ziet veel liever één iemand in het bijzonder terugkeren. “De doorsnee-N-VA'er en -CD&V'er wordt er zot van, maar ik heb heimwee naar Verhofstadt. Dat is de laatste coole premier die dit land heeft gehad”, zegt Calvo aan De Morgen.

Calvo hoopt meer dan ooit op paars-groen als oplossing. “Stond er maar weer zo'n eerste minister op. Al is het om oppositie tegen te voeren. Ik was ook erg blij toen ik las dat het hart van Conner Rousseau ook vooral voor paars-groen klopt.”

Dat het in Antwerpen met Conner Rousseau niet lukte om samen te werken, ook daar heeft Calvo spijt van. “Rousseau is een sympathieke man met veel energie en dynamiek. Tussen onze partijen gaat het om de complementariteit. Die moeten we koesteren. Progressieven moeten meer samenwerken. Aanvaard die kleine verschillen en neut daar niet de hele tijd over.”