Boete om geen mondmasker te dragen: Man doet tegeneis van 50.000 euro per dag

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Alexander Gilen uit Sint-Truiden kreeg een boete omdat hij op de Grote Markt geen mondmasker droeg. Maar die wil hij niet betalen en hij gaat in de tegenaanval.

In Sint-Truiden is het sinds 25 juli verplicht een mondmasker te dragen op het openbaar domein. Vrijdagmiddag werd Alexander Gilen tegengehouden omdat hij er geen droeg op de Grote Markt. “Gezien deze maatregel veel te verregaand en totaal nutteloos is, zal ik niet ingaan op een minnelijke schikking en mijn argumenten voor de rechter brengen”, zegt hij aan Het Nieuwsblad

En de man gaat nog wat verder. “Wegens deze dagelijkse inperking van de individuele vrijheid en het nodeloos schade berokkenen aan de economie, vraag ik via een procedure in kortgeding de onmiddellijke intrekking van deze maatregel. Ik zal een dwangsom van 50.000 euro per kalenderdag eisen tot deze maatregel wordt stopgezet.”

Voor Gilen zijn de maatregelen niet meer dan een politiek spelletje. “In Sint-Truiden waren er voor de invoering van de verplichte mondmaskerdracht al weken amper nieuwe besmettingen en geen ziekenhuisopnames. Welk doel had deze maatregel dan? Het lijkt eerder dat er een politiek opbod bezig was over wie de strafste maatregelen durfde nemen.”