Drukte aan de kust ontzettend groot: In deze gemeenten waren er problemen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De drukte aan de kust op deze warmste 8 augustus ooit was groot. Verschillende steden kwamen tegen de rand van de capaciteit aan.

Rond de middag was het al in verschillende kuststeden druk, maar van een echte overrompeling was er nog geen sprake. Dat bleef ook grotendeels uit.

Enkel in De Haan werd het eventjes spannend, toen het hoogwater werd en de oppervlakte op het strand kleiner werd. De Haan kleurde eventjes oranje op de druktemeter. De burgemeester zei dat hij nieuwe toeristen zou wegsturen als het te druk werd. Uiteindelijk was dat niet nodig.

In Knokke deden ze dat wel. Daar werd duidelijk aangegeven met digitale borden dat Knokke vol zat. Toeristen werden gevraagd om te keren en terug naar huis te gaan. Burgemeester Lippens had gisteren al opgeroepen om niet naar Knokke te komen, maar blijkbaar luisterde niet veel volk naar zijn boodschap.

Ook in Oostende was het ontzettend druk. Voor de belangrijkste stukken strand moest er gereserveerd worden en alle zones waren volgeboekt. Daar houdt burgemeester Tommelein wel zijn hart vast hoe de uittocht via het station zal verlopen na de chaos van vorige week.

Tags kust drukte