Wout Van Aert wil iets bekennen: “Ik ben de schuldige”

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hoewel hij het graag anders had gezien, werd de cross in Antwerpen opnieuw een teleurstelling voor Wout van Aert. Als Van der Poel bijt, laat hij niet meer los. De Nederlander ziet enkel een rechte lijn naar de finish. Voor Van Aert ligt dat verhaal helemaal anders.

Wout Van Aert vertelt in een interview dat hij ervoor had gekozen de tweede positie te houden en zo richting de finish te rijden vandaag in Antwerpen. "Maar toen werd ik eraan herinnerd dat ik tegen Mathieu koers en dat die het verschil kan maken op een zone waar niets te beleven valt. Plots had hij 10 meter. Maar het was niet echt een logische plaats voor hem om daar te demarreren. Hij had nog net iets meer kracht bij het opspringen."

Helemaal tevreden is Wout Van Aert niet over zijn prestatie van vandaag. "Eigenlijk had het nog spannender kunnen zijn, want door die valpartij was er meteen een gaatje. Toen Mathieu lek reed, hoorde ik de speaker zeggen dat hij teken deed naar de materiaalpost. Daarmee reed ik zelf ook lek. Zo bleven we op dezelfde afstand hangen."

Van Aert is enerzijds opgelucht. "Het was een van de eerste keren dat we tot de laatste ronde hebben kunnen strijden.” Anderzijds doet de renner ook een pijnlijke vaststelling. “Ik was de schuldige van het feit dat dat de voorbije maanden niet lukte.”