Artsen trekken aan de alarmbel na tal van dodelijke incidenten met kinderen

bron: Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Artsen zien steeds meer kinderen op spoed belanden met hetzelfde probleem. Ze willen de ouders dan ook waarschuwen voor de gevaren van dergelijke incidenten en roepen op om extra waakzaam te zijn.

Nederlandse artsen krijgen steeds meer kinderen over de vloer die kleine batterijen hebben ingeslikt. Dat kan ernstige gevolgen hebben: kinderen raken gehandicapt of kunnen zelfs sterven. De laatste tijd is er een toename merkbaar van het aantal kinderen dat batterijen inslikt. Steeds meer speelgoed bevat immers batterijen. 

"Batterijen zijn voor kinderen heel aantrekkelijk, vooral kleine batterijen. Ze ogen als een snoepje en glimmen mooi. Ook prikkelen ze een beetje op de tong. En van die prikkeling schrikken ze, waardoor ze ze doorslikken", zegt Angelika Kindermann, kinderarts van het MAC.

Eens een batterij is ingeslikt, kan die ervoor zorgen dat er een gat in de slokdarm ontstaat. "En het kan verder doorbranden naar de luchtpijp en de hoofdslagader", waarschuwt Kindermann. Kinderartsen roepen dan ook op om extra voorzichtig te zijn wanneer er kinderen in de buurt zijn. Batterijen laten ronsligeren kan per slot van rekening fatale gevolgen hebben.