Straf verwijt aan Mathieu van der Poel: “Hij is het land ontvlucht”

door: BVDO
Mathieu Van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De gebeurtenissen in het hotel in de nacht voor het WK wielrennen zullen Mathieu van der Poel nog een hele tijd achtervolgen.

Emad, de vader van de meisjes in kwestie, heeft in de Australische kranten het verhaal gedaan. Daarin stelt de vader duidelijk dat Van der Poel boos mocht zijn om wat zijn dochters deden, maar hoe Van der Poel het aanpakte kan volgens Emad niet.

De vader zegt dat hij zijn dochters al op de vingers getikt heeft voor hun gedrag. Hij was er zelf niet bij, de kinderen waren met hun moeder in het hotel aanwezig.

“De manier waarop mijn oudste dochter op de beelden wegloopt, daaraan kan ik zien dat ze heel bang was”, klinkt het. “Ze is nogal een durfal, maar dit heeft haar toch geshockeerd.”

De moeder van de twee meisjes vindt trouwens ook niet dat gerechtigheid volledig geschied is in deze zaak. “Mijn vrouw is trouwens boos dat hij het land is ontvlucht”, klinkt het.

Van der Poel mocht Australië verlaten nadat hij een boete van om en bij de 1.000 euro betaald had, zo oordeelde de rechtbank.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24