Tieners nemen foto’s van vriend die aan het sterven is in plaats van hem te helpen

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Voor Jake Wheatcroft, een 16-jarige jongen, ging een feestje op Oudjaar helemaal mis. Zijn vrienden haalden grapjes met hem uit en namen foto's van de tiener, terwijl hij aan het sterven was.

De Britse Jake Wheatcroft besloot Oudjaar samen met zijn vrienden te vieren. De jongen had een hele fles wodka opgedronken en voelde zich niet erg lekker. Hij besloot op de zetel te gaan liggen en viel in slaap. Zijn vrienden hadden er niets beters op gevonden dan grapjes met hem uit te halen. Zo goten ze water over zijn geslachtsdeel waardoor het leek alsof hij in zijn broek had geplast en tekenden ze met een stift op zijn gezicht. Als aandenken, namen ze foto's van Jake.

De tieners hadden niet door dat hun vriend op dat moment aan het sterven was. De jongen bewoog niet meer en zijn ademhaling werd steeds trager. Pas uren later werden ze bezorgd over de toestand van Jake. Ze probeerden hem wakker te maken, maar tevergeefs. De vrienden sloegen toen pas echt in paniek. Ze besloten de vader van de jongen te verwittigen. Op dat moment was Jake al gestorven.

Uit autopsie blijkt dat Jake 316 ml alcohol in zijn bloed had. Dat is vier keer meer dan de toegelaten maximumhoeveelheid om nog met de wagen te mogen rijden. De familie van de jongen reageert verbaasd. "Onze levens zijn voor altijd verwoest. Het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Jake."

Ook willen de ouders de vrienden van de jongen waarschuwen. "Vertel geen leugens meer over wat er die avond gebeurd is. Wij willen de echte waarheid kennen." De verhalen van wat die avond daadwerkelijk is gebeurd, lopen immers sterk uit elkaar. Sommige beweren dat Jake de hele avond van de fles wodka had gedronken, maar dat blijkt niet te kloppen. Speurders vonden geen enkele vingerafdruk van de jongen op de fles. Wat de precieze waarheid is, weten alleen de vrienden van de overleden Jake.