Theo Francken maakt zich zorgen over migranten in ons land: "Er zal een echte veldslag ontstaan"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een grote groep transitmigranten heeft afgelopen nacht de federale wegpolitie aangevallen tijdens een controle-actie. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) moet er dringend iets veranderen.

"We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zoniet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan", zegt Francken aan VTM Nieuws. De federale wegpolitie hield gisterenavond een controle op het parkeerterrein langs de E40 in Groot-Bijgaarden, waar ze werden aangevallen door een grote groep transitmigranten die probeerden in te breken in een vrachtwagen. Twee van de agenten raakten daarbij gewond.

Volgens Francken moeten we ook denken aan de vrachtwagenchauffeurs. "Dit zijn vaak ook 'migranten', maar dan wel hardwerkende, legale arbeidsmigranten. Daar hoor ik de linkse oppositie en vakbonden nooit over. Maar betogen voor mijn ontslag, dat kunnen ze als de beste", sneert hij. "Blijven acties voeren en illegalen terugsturen. Anders zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan", besluit de staatssecretaris.