VTM

Maartje Van Neygen met de handen in het haar: “Het is heel schrijnend”

bron: TV-Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maartje Van Neygen is nog altijd maar 22 jaar en toch staat ze al op eigen benen. De dochter van Erik en Sanne staat ook in het onderwijs.

“Na de kerstvakantie was het een fijn weerzien met de leerlingen van mijn klas aan het VTS3 in Sint-Niklaas. Velen hebben een verkeerd beeld over het Buitengewoon Onderwijs. Ook ik was er vroeger van overtuigd dat lesgeven in het BUO niets voor mij zou zijn. Ik dacht dat ik in het ASO zou terechtkomen, want ik had Nederlands-Duits gestudeerd. Maar na mijn stage op deze school had ik meteen mijn hart verloren aan die kinderen. Vaak worden ze gewoon misbegrepen”, luidt het bij Maartje in TV-Story.

“Elke leerling draagt een zware rugzak en dat vormt soms een grote uitdaging. Ik ben `buddy'-juf van enkele leerlingen en na school vertrouwen ze me vaak een schrijnend verhaal toe. Velen hebben geen makkelijke thuissituatie en dat raakt me heel diep, zeker als ik geen oplossing kan bieden. Dan voel ik me zo machteloos.” 

“Maar het belangrijkste is dat er naar hen geluisterd wordt. Vroeger wou ik trouwens heel graag psychologe worden, maar ik heb dat niet gedaan omdat ik vreesde dat ik problemen mee naar huis zou nemen. Gelukkig worden we als leerkracht hierin begeleid.”