Minister Jambon razend op politie: "Dit gaat wel om ernstige feiten"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is dringend op zoek naar de mol in het politiekorps van Brussel. Door een lek kon een politieactie tegen transitmigranten aan het Brusselse Noordstation niet doorgaan.

Meerdere bronnen binnen de politie zouden mensen ingelicht hebben dat er een razzia zou plaatsvinden in het Noordstation. "Dinsdag werden we voor het eerst op de hoogte gebracht dat er een politie­actie zou komen”, zegt coördinator Mehdi Kassou van het Burgerplatform voor Vluchtelingen. “We kregen die informatie ook snel bevestigd vanuit verschillende hoeken.”

Minister Jambon wees in de richting van de lokale politiezones Brussel-Elsene en Brussel-Noord als mogelijke mollen, maar die blijken nu toch buiten schot te blijven.

Jambon wil uitzoeken wie er allemaal op de hoogte was van de actie en gelekt zo kunnen hebben. “Pas daarna kunnen we met een formeel onderzoek starten", klinkt het. “Maar dit gaat wel om ernstige feiten”, zegt de woordvoerder. “Iemand heeft wellicht het beroepsgeheim geschonden en daarmee een hele operatie in gevaar gebracht.”