Hartverwarmend! Paard redt het leven van zijn stervende stalgenoot (Video)

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Screenshot
Een paard is er op miraculeuze wijze in geslaagd om het leven van zijn stalgenoot te redden. De eigenaars hadden de merrie al opgegeven. Ze hadden zes uur lang tevergeefs geprobeerd om Beatrice op haar benen te krijgen. De dierenarts werd al gebeld om het fatale spuitje te geven.

De Engelse eigenaar Donald MacIntyre en zijn vrouw Jane Lipington hadden Beatrice op de stalvloer aangetroffen. Beatrice had hevige pijnen en was daardoor in elkaar gestuikt. Hoe langer de merrie op de grond lag, hoe groter het risico op orgaanfalen was vanwege het enorme gewicht van het paard.

Donald en zijn vier medewerkers probeerden het dier herhaadelijk recht te krijgen, maar zonder succes. Daarop besloot de man de merrie niet langer te laten lijden en de dierenarts op te bellen. Twintig minuten voor het fatale spuitje zou komen geven, herinnerde Jane dat ze de staldeur moest gaan openen om Beau, de stalgenoot van Beatrice, buiten te laten. 

In plaats van buiten te gaan benaderde de hengst zijn maatje en liet hij zijn hoofd en nek over de zadeldeur zakken. Hij beet in de nek van Beatrice om haar te helpen. Onwaarschijnlijk, maar waar: de merrie rolde over haar zij en stond recht. Intussen is het paard helemaal hersteld.

“We dachten dat we Beatrice kwijt waren en hadden alles geregeld voor haar spuitje, maar Beau wist wat hij moest doen", vertelt Jane. "De dierenarts was ook onder de indruk van haar herstel. Dat paarden uitzonderlijke dieren zijn, wisten we al langer, maar we hadden nog nooit een paard het leven van een soortgenoot zien redden."

 

Tags paard