VTM

Erika Van Tielen nam zeer drastisch besluit: "Dat brengt financiële onzekerheid mee"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Erika Van Tielen gaf haar job bij de VRT op en werkt nu als actrice bij Familie en ook nog halftijds bij de regionale zender RTV. Daarnaast leest ze reclamespots in en doet ze presentatiewerk.

In 2013 gaf Erika haar vaste job bij de VRT Op en werd ze freelancer. Zo kwam ze aan al deze opdrachten. “Ik ben natuurlijk afhankelijk van opdrachtgevers, maar ik heb het geluk dat ik met Familie een vaste basis heb en ook bij RTV heb ik mijn job. Daarnaast is er voldoende ruimte om mijn goesting te doen", vertelt ze in Het Nieuwsblad. 

"Freelancen brengt onzekerheid met zich mee, dat is waar. Familie stopt nog niet, maar niemand kan me zeggen of ik die rol binnen twee of drie jaar nog zal spelen. Dat is altijd zo in televisieland.”

“Geen enkele acteur of presentator weet wat die volgend jaar doet. Maar toch wil ik niet meteen terug naar mijn oude situatie in vast dienstverband. Ik weet zelfs niet of ik dat nog zou kunnen. Ik had geen welomlijnd plan toen ik vijf jaar geleden bij de VRT vertrok, maar ik ben best trots op waar ik nu sta. Dat is het resultaat van hard werken, kansen grijpen en ook kansen zelf creëren.”