Koningin Mathilde is het meer dan beu: "Ik ben diep getroffen en ik ga dit blijven doen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Koningin Mathilde gaat de strijd aan tegen cyberpesten. Ze gaf een exclusief interview aan Het Laatste Nieuws.

"Ik ben telkens diep getroffen door de schrijnende verhalen van jongeren die het slachtoffer zijn van cyberpesten. Wij kennen enkel de ernstige gevallen die het nieuws halen. Die vormen slechts het topje van de ijsberg", zegt Mathilde.

"Ik kén de gevolgen van pesterijen. Jongeren die hun zelfwaarde verliezen. Kinderen die emotioneel gekwetst zijn. En dan zijn er nog de zelfmoorden. Als ik kan voorkomen dat die nog in de krant staan, zal ik oprecht gelukkig zijn."

Psychologe
"U weet dat ik psychologe ben en dat ik dat beroep ook uitgeoefend heb", antwoordt ze. "Ik heb toen kinderen gezien die de gevolgen droegen van andermans wangedrag. Ik ben altijd bezorgd geweest om het mentale welzijn van anderen. Dat is ook de essentie van mijn taak als pleitbezorgster van de ontwikkelingsdoelstellingen van de VN: zorgen dat mensen een goede mentale gezondheid en opvoeding hebben."

Belofte
Mathilde besluit het gesprek in HLN met een belofte. "Ik doe dit echt uit bezorgdheid om het welzijn van de mensen. Ik wil hen een stem geven. En ik ga het blijven doen, zolang het pesten niet ophoudt."

Tags