Moeder ziet hoe haar dochter wordt vermoord: "Vreselijk!"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
9 januari 2018 vond er een vreselijk drama plaats in Kasterlee. Tom P. (31) bracht toen zijn Mexicaanse partner Berenice Osorio (32) om het leven. De moeder wou weten hoe haar dochter om het leven is gebracht, en vloog daarom helemaal vanuit Mexico naar België om de reconstructie bij te wonen.

De vrouw kon de reconstructie live volgen vanuit een captatiewagen naar waar de beelden werden verzonden, zodat ze niet in confrontatie kwam met de moordenaar van haar dochter. 

Tom P. bracht Berenice om het leven in hun woning in Kasterlee met een dodelijke messteek, terwijl hun kinderen lagen te slapen. Esther Maria, de moeder van het slachtoffer, kon via een tolk vragen stellen over de reconstructie. Ze wou graag zelf bij de reconstructie zijn, omdat ze wil weten wat haar dochter is overkomen en waarom. Echter zijn er nu nog steeds vele vragen onopgelost. 

Het lichaam van haar dochter werd al gerepatrieerd. De moeder van het slachtoffer heeft drie maanden verblijfsvergunning gekregen. Ze hoopt in deze tijd haar kleinkinderen zoveel mogelijk te zien. Ook hoopt ze dat ze het hoederecht zal krijgen, en dat ze naar haar in Mexico kunnen komen.