Nieuwe verkiezingen zullen door dit probleem zwaar worden beïnvloed

bron: Bruzz
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In 2017 werden 1.003 Brusselaars ondervraagt over het probleem van onverdoofd slachten. Daaruit bleek dat maar liefst 1 op de 3 op een andere partij zou stemmen als de partij van zijn/haar voorkeur onverdoofd slachten niet verbiedt.

Mensen willen dus dat onverdoofd slachten verboden wordt. Dit ligt bij vele mensen gevoelig en ze willen dat er dringend iets aan gedaan wordt. Dit is uiteraard in het nadeel van de moslims, die met het offerfeest telkens een schaap onverdoofd slachten voor hun geloof. 

77% wil een verbod op onverdoofd slachten, waarvan 34% beslist om deze beslissing mee te nemen in het kieshokje. Als hun partij dit niet verbiedt, willen ze er niet meer op stemmen. Gek genoeg bestaat 10% uit de ondervraagden die voor een verbod stemden uit moslims.

"Nog te veel politici houden een verbod tegen uit schrik om stemmen te verliezen. De nieuwe enquête toont aan dat ze net meer te verliezen hebben", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. 

Groen, Open Vld, MR en CD&V zijn alvast voor het verbod. "Ik betwijfel of het verbod er snel zal komen, want er is nog geen consensus binnen de regering en binnen de geloofsgemeenschappen", aldus Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V).