Hartverscheurend: Op virale video is te zien hoe gedumpte hond meters lang rent achter auto van baasje

bron: Daily Mail
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Er is een hartverscheurende video op het internet opgedoken die iedereen bij de keel grijpt en die daardoor massaal gedeeld wordt. Op de beelden is te zien hoe een hond die zonet gedumpt werd, nog meters lang op een drukke weg achter de auto van zijn baasje rent.

De beelden zijn afkomstig van Rusland. Een eigenaar had zijn hond gedumpt en rijdt koudbloedig weg van de hond. Op de beelden is te zien dat de hond zijn uiterste best doet om zijn baasje bij te blijven, maar dat mocht niet baten... De eigenaar reed koelbloedig door, en de hond moest op den duur afhaken. 

Russische media zochten de nummerplaat op, en kwamen zo bij de Dilyara Nosova terecht. Zij beweert helemaal geen eigenaar van de hond, genaamd Dinka, te zijn. Integendeel zelfs. Dinka zou een straathond zijn met zes puppy's. Dinka woont dicht bij haar weekendverblijf, en Dilyara gaat de moeder en haar puppy's regelmatig eten geven. 

Dinka zou buiten aan een gemeenschappelijk gebouw van het dorp wonen. "Ik ga haar voeren, en dan rent ze telkens weer achter mijn auto aan, tot aan een bepaalde winkel. Dan draait ze terug en gaat ze weer naar haar puppy's", aldus Dilyara. 

Men probeert nu een goede thuis te zoeken voor Dinka en haar puppy's.