‘Boze boer’ zorgt voor opschudding in Gooik: Arrestatieteam van 40 agenten

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Er was gisteren heel wat actie in Gooik. De reden was een boze boer. De politie liet dan ook niets aan het toeval over en zette de grote middelen in.

Een arrestatieteam van de federale politie en de lokale politie van de zone Pajottenland, veertig man sterk, trok gisteren met de gerechtsdeurwaarder naar boer Koen Van Heghe in Gooik. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Het landbouwbedrijf van Van Hegh is failliet. De deurwaarder kwam de volledige inboedel van de boer opschrijven. Dat zou wel eens voor veel problemen kunnen zorgen en dus werd de deurwaarder vergezeld van zo’n 40 agenten. Boer Koen heeft bij de politie immers een kwalijke reputatie.

De boer raakte al verschillende keren slaags met de politie. Toen die eens ongevraagd op zijn erf kwam, kwam het tot een stevige knokpartij waarbij vier agenten gewond raakten. Ook Van Heghe liep toen zware verwondingen op. Ooit werd de landbouwer ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van ­volleyballer Stephen Shittu. Die maakte op 6 april 2012 een ritje met zijn quad vanuit Oetingen en sindsdien is hij spoorloos. Verschillende huiszoekingen bij Van Heghe leverden niks op. Hij is voor die feiten buiten verdenking gesteld.

Gisteren verliep alles zonder problemen, aangezien de boer zelf niet thuis was. De deurwaarder liet alle tractoren opladen, net als al het ander rollend materieel van de boer. Hoe de boer reageerde wanneer die terug thuiskwam, is niet geweten.