VAB heeft niet mis te verstane waarschuwing voor alle automobilisten: “Zo ga je met dit vriesweer je eigen auto beschadigen”

bron: Focus/W-TV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
We zijn vandaag aan een ijskoude week begonnen. Bij Touringorganisatie VAB krijgen ze dan ook opvallend veel meer oproepen binnen.

Omstreeks 8 uur vanmorgen merkte VAB al een stijging op van 65 procent van de oproepen. Dat meldt Focus W/TV. Dat is een toename met 26 procent. Op een normale maandagochtend zegt Touring 4.600 oproepen te krijgen.

"Van de oproepen bij de VAB-Alarmcentrale gaan er twee op de drie over startproblemen, waar dat op een normale winterdag zowat 35 procent is", zegt VAB-woordvoerster Joni Junes. Ook komen er oproepen binnen voor vastgevroren handremmen of deuren of kofferdeksels die niet opengaan.

Handrem
De woordvoerster van de VAB roept de automobilisten ook op om de komende dagen hun handrem niet te gebruiken, maar de wagen in versnelling te parkeren. Ruiten en sloten ontdooien doe je beter niet met heet water, omdat dit tot beschadigingen kan leiden.

"Geen maatregelen genomen"
"Sinds middernacht staat de teller op 26 procent meer oproepen", zegt Eric Bosman van Touring. "Mensen zijn dit weekend vaak binnengebleven en hebben geen maatregelen genomen. De auto is blijven stilstaan, waardoor ze maandagochtend startproblemen ondervinden."

Lange wachttijden
Bosman benadrukt ook dat het nog een hele dag druk zal blijven bij Touring, met veel langere wachttjden dan normaal. De wachttijd voor mensen met pech bedraagt bij Touring maandagochtend gemiddeld anderhalf uur, of dubbel zo lang als op een gewone maandagochtend.

Tags vab