VTM

Aljosja uit Blind Getrouwd compleet in shock na gebeurtenissen tussen Marjolein en Mike: “Wil niet weten hoe dat vanmorgen voor haar was”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het huwelijk van Marjolein en Mike uit Blind Getrouwd dreigt één groot fiasco te worden. Het koppel woont inmiddels ook niet meer samen.

Marjolein kreeg maandagavond enorm veel boze reacties. Aljosja, die zelf deelneemt aan het programma, wist niet wat hij las. Hij reageerde door een open brief te schrijven.

“Op Twitter waren die reacties ongemeen hard”, vindt Aljosja. “Hoewel ik niet verbaasd was over het feit dat er negatief getweet werd, was ik gechoqueerd door de hoeveelheid en de venijnigheid van de boodschappen die de (virtuele) wereld werden ingestuurd.”

“Wat reageerders soms lijken te vergeten, is dat achter elke figuur op tv een echte mens schuilgaat. Een mens die de dag na de uitzending de moed verzamelt om de deur uit te gaan, op de trein naar het werk te stappen en ’s avonds misschien nog boodschappen te doen. Dat is, met een publiek van meer dan 1.3 miljoen kijkers, in de beste der omstandigheden al niet evident. Wat dit vanmorgen voor Marjolein moet zijn geweest, kan ik mij (gelukkig) niet inbeelden.”

“Marjolein is gelukkig een sterke vrouw, zij kan deze reacties relativeren voor wat ze zijn - de oprispingen van enkelen - en zij zal hier sterker uitkomen. Maar laat ons dit moment aanwenden om even te reflecteren over onze woorden en hun impact. Want hoe kunnen we pesten bij kinderen stoppen als we als volwassenen zelf geen haar beter zijn?"

"Daarom zou ik met aandrang aan iedereen willen vragen: kijk gerust, lach, deel met vrienden, becommentarieer, zeg zelfs gemene dingen over mensen die je op tv ziet - maar spring voorzichtig om met de woorden die je de wijde wereld in gooit. Want deze woorden bereiken onvermijdelijk de mensen over wie ze gaan, en hun familie, en hun vrienden. En ze kunnen verdomd veel pijn doen.”