Drie jongeren op slag dood na ongeval met trein: "Bestuurder had geen rijbewijs"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Twee tieners van 18 jaar en een jongeman van 21 jaar zijn om het leven gekomen toen ze met hun wagen door een trein gegrepen werden.

Het dodelijke ongeval deed zich dinsdagavond rond 21.30 uur voor aan de Edingsesteenweg in Herne. Drie jongeren uit Edingen negeerden de signalen dat er een trein aankwam. Alle drie kwamen ze om het leven.

"Uit camerabeelden van een tegenoverliggend tankstation en uit het onderzoek van de deskundigen blijkt dat de slagbomen al negen seconden naar beneden waren en de rode lichten duidelijk in werking waren toen het voertuig aankwam", meldt het parket Halle-Vilvoorde.

"De wagen vertraagde, maar reed dan toch tussen de slagbomen. De trein reed op dat moment ongeveer 70 km/u, het voertuig is zo'n tweehonderd meter verder tot stilstand gekomen."

Geen rijbewijs

De drie inzittenden droegen geen veiligheidsgordel en werden uit het voertuig geslingerd. Bij aankomst van de hulpdiensten kon geen enkele hulp meer baten. "Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie aan het stuur zat, maar geen van hen had een rijbewijs."