Man veroorzaakt twee zware ongevallen en jaagt vervolgens een vrouw met kind de stuipen op het lijf

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een man kunnen arresteren die afgelopen weekend twee zware ongevallen veroorzaakte en aan de haal ging met de wagen van een vrouw die hulp wilde bieden.

De 29-jarige man uit Antwerpen veroorzaakte zaterdagavond op korte tijd twee zware ongevallen in Rijkevorsel. "Het eerste ongeval gebeurde bij een inhaalmanoeuvre. De man keerde even terug naar de plaats van het ongeval, maar doofde vervolgens zijn lichten en reed door", meldt de politie.

"Even later veroorzaakte hij aan een tankstation een nieuw ongeval, waarbij een andere bestuurder zwaargewond raakte en waarbij zijn voertuig zwaar beschadigd raakte."

Carjacking

"Een vrouw en haar kind boden hulp aan, maar de man nam het stuur over en reed weg. Hij liet de vrouw en het kind verderop uitstappen en vervolgde zijn weg."

De lokale recherche van de politiezone Noorderkempen startte een onderzoek. In het achtergebleven voertuig werden papieren gevonden waarmee de eigenaar ervan gevonden kon worden. Het bleek om een man te gaan die in het buitenland verblijft en zijn auto had uitgeleend aan de verdachte, die vervolgens gearresteerd kon worden.