Onvoorzichtige man met elektrische step veroorzaakt zwaar ongeval

door: BVDO
Elektrische step
Afbeelding bron: Shutterstock/Chan2545

Vrijdag rond 23.40 uur gebeurde er een verkeersongeval met gewonden op het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan met de Tervuursevest in Heverlee. Daarbij was een man op een step betrokken.

Een 35-jarige man reed er met een elektrische step op het fietspad in de richting van de Tervuursepoort. Een getuige zag dat het verkeerslicht voor de fietsers op rood stond, maar dat de man met de step het verkeerslicht negeerde en toch de rijbaan overstak.

Vanuit de richting van de Kapucijnenvoer kwam een 27-jarige automobilist die richting de Koning Boudewijnlaan reed. Hij vervolgde zijn weg omdat hij groen licht had. De autobestuurder zag de man met de step niet komen. Op het kruispunt kwam het tot een aanrijding.

De man met de step kwam op de auto terecht en viel vervolgens op de grond. Hij liep zware verwondingen op en werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De automobilist bleef ongedeerd, maar hij was wel onder de indruk van de feiten.

Hij legde een negatieve alcohol- en drugstest af. De man met de step leek onder invloed van alcohol te zijn. Hij was echter niet in de mogelijkheid om te blazen. Om die reden werd er een bloedstaal genomen.

De voorruit van de wagen was als gevolg van de aanrijding helemaal gebarsten. De auto moest getakeld worden. Ook de step liep zware schade op. Onder andere het voorwiel was afgebroken. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.