Veel vragen rond ongeval waarbij jongen op step omkwam

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De bestuurster die betrokken was bij het ongeval waarbij een 17-jarige jongen op een step om het leven kwam, heeft voor het eerst gereageerd.

Bij het ongeval, in Lombardsijde bij Middelkerke, kwam een jongen van 17 jaar om het leven. Er heerst veel onduidelijkheid over de juiste omstandigheden.

De advocaat van de bestuurster van de wagen stelt dat het niet uitgesloten is dat de jongen al op de weg lag, toen haar cliënte in het donker over hem reed.

"Op heden staat allerminst vast dat het overlijden van de jongeman het gevolg is van de aanrijding met het voertuig van mijn cliënte, noch is er op heden een oorzakelijk verband vastgesteld tussen de verwondingen van de jongeman en de aanrijding", werd verteld aan Focus-WTV.

"Zonder op het onderzoek vooruit te willen lopen, lijken een groot aantal elementen erop te wijzen dat de jongen zich al op de grond van de rijbaan bevond op het ogenblik van de aanrijding."

Afgelopen nacht heeft er een reconstructie plaatsgevonden van het dodelijke verkeersongeval. De verkeersdeskundige onderzoekt alle informatie. Voorlopig is er nog geen definitief uitsluitsel over de oorzaak van het ongeval.