Zij zagen hoe jongeman (20), die later overleden is, in de problemen kwam terwijl aan het zwemmen was in zee: “Ze probeerden hem nog te redden”

door: PMN
Strand - zee
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Zaterdagavond liep het helemaal mis voor een 20-jarige jongeman uit Sint-Jans-Molenbeek. Hij kwam in de problemen toen hij in Oostende in zee aan het zwemmen was.

Hussein werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later ook overleden.

“De omstandigheden van zijn overlijden worden verder onderzocht. Er zal bekeken worden hoe en waardoor hij in de problemen is gekomen in het water”, verklaart An Berger, woordvoerster van de federale politie, aan Het Laatste Nieuws. “Enkele vrienden hebben nog zelf geprobeerd om de jongeman te redden en zijn hierbij lichtgewond geraakt.”

De vrienden van Hussein reageren op de sociale media op de dood van hun vriend. Ze zijn bijzonder aangeslagen. “Onze vriend is overleden, verdronken terwijl hij in de zee aan het zwemmen was. We gaan kapot van verdriet.”

Op het ogenblik van het incident was de post van de strandredders gesloten. In de zone waar de man ging zwemmen hadden de redders een hele dag de rode vlag gehangen. "Zwemmers werden er door ons niet toegelaten", zegt hoofdredder Levy Meyer.

Tags oostende