Meisje krijgt kanker en verliest been: "Vrienden kwijt, uitgelachen en gepest"

door: STS
Cerys
Afbeelding bron: justgiving.com/crowdfunding/cerys-davies-10

Een tienermeisje dat aan kanker leed, werd gepest en uitgelachen door andere kinderen op haar school.

Cerys uit het Engelse Stafford is nu 16 jaar. Op haar 13de kreeg ze te horen dat ze botkanker had. Het leidde tot chemotherapie, en de amputatie van een been.

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, werd het meisje ook nog eens gepest op school. Daarover heeft ze nu voor het eerst gepraat, om lotgenoten een hart onder de riem te steken.

"Toen ik mijn diagnose te horen kreeg, verdween de vriendengroep waartoe ik behoorde compleet. Ik hoorde niets meer van hen, noch van anderen van mijn jaar", verklaarde ze aan The Daily Mail.

"Toen de behandeling drie maanden bezig was, ging ik terug naar school. Iedereen knuffelde mij, maar ik vond het nep, want niemand had gedurende die hele tijd tegen mij gepraat."

Instagram

En het werd nog erger: "Ik was echt geschokt toen een jongen die ik kende mij via een bericht vertelde dat er een groep op Instagram bestond met de naam 'Cerys' stompje', met twintig leden."

"Hij zei me dat ze livestreams over mij hielden en berichten stuurden waarin ze grappen maakten over mijn amputatie. De jongen zei me dat hij werd toegevoegd in de groep, maar die onmiddellijk verliet."

"In één bericht werd er gegrapt dat mijn rolstoel WD40 zou nodig hebben na het nemen van een douche."

Cerys' behandeling liep in maart 2020 af. Ze kampt wel nog met langdurige leverproblemen. "Vraag mensen met kanker hoe het met hen gaat. Dat betekent veel, want het toont dat je aan hen denkt", geeft ze nog mee als goede raad.