Meisje van 10 sterft aan coronavirus 'nadat lerares haar verplicht voor zieke kinderen te zorgen'

door: LHX
corona afdeling UZ Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De 10-jarige Teresa Sperry was volgens haar moeder 'kerngezond', maar toch bezweek ze afgelopen maand aan het coronavirus. Dat had ze waarschijnlijk opgelopen op school.

Teresa ging naar school in Suffolk, Virginia. Op 22 september begon ze zich ziek te voelen, meldt The Sun. Ze begon hevig te hoesten en werd naar het ziekenhuis gebracht. Helaas overleefde ze niet. Twee dagen na haar dood bleek dat ze positief had getest op het coronavirus.

Op Facebook schrijft Teresa's moeder dat haar dochter "hier zou zijn gebleven als mensen hun zieke kinderen niet naar school zouden sturen."

Volgens haar verplichtte Teresa's lerares haar om zieke leerlingen naar de schoolverpleegster te brengen. De school beweert echter dat dat altijd gedaan wordt door de schoolverpleegster of een administratief medewerker. Ze laten weten dat de beschuldiging nog onderzocht wordt. 

Teresa's ouders hopen dat dit voorval mensen zal aansporen om de pandemie serieuzer te nemen. "Het maakt me zo van streek dat mensen er zo nonchalant over doen, terwijl mijn enige meisje weg is", klinkt het.