Tiener stapt uit het leven: "Mijn schuld dat papa corona kreeg en stierf"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een tienerjongen heeft zichzelf van het leven beroofd omdat hij zich schuldig voelde voor de dood van zijn vader, die aan het coronavirus overleed.

De 17-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Californië had zijn gezinsleden gevraagd om mee te gaan naar een evenement op zijn middelbare school. Het was daar dat het gezin wellicht besmet geraakte met het coronavirus.

De 46-jarige vader, die aan een hartkwaal leed, verloor de strijd tegen Covid. Hij was net zoals de rest van het gezin niet gevaccineerd, uit bezorgdheid voor mogelijke bijwerkingen.

Zijn zoon was de laatste die de stervende man in het ziekenhuis in leven zag. De jongen had het bovendien mentaal al moeilijk door de pandemie.

Volgens de rouwende moeder, die nu haar twee dochters alleen moet opvoeden, werd haar zoon verteerd door schuldgevoelens, omdat zijn vader wellicht het virus opliep tijdens het evenement op school.

"Mijn zoon wilde zijn vader nog één keer zien in het ziekenhuis. Ik liet hem gaan en dat was de grootste vergissing die ik kon maken. Hij voelde zich schuldig. Hij had het gevoel dat hij de reden was waarom zijn vader gestorven was", vertelde ze aan Fox 11.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.