Tragisch overlijden: Meisje (16) stort te pletter bij val uit pand

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een tienermeisje is op tragische wijze om het leven gekomen. Ze viel uit een pand en maakte een val vanop grote hoogte.

Het drama deed zich dinsdagavond kort voor middernacht voor in het centrum van Amsterdam, op de Geldersekade. Een 16-jarig meisje viel vanuit een pand vanop grote hoogte naar beneden.

"Het operationeel centrum ontving rond 23.45 uur die avond de melding dat een groep jongeren na het forceren van de toegangsdeur een pand aan de Geldersekade binnen zou zijn gegaan", legt de politie uit.

Politieagenten gingen naar de locatie en werden ter plaatse aangesproken door een persoon die hen vertelde dat er iemand vanop grote hoogte gevallen was. "Dit slachtoffer, een 16-jarig meisje uit Amsterdam, raakte zeer zwaargewond door de val en moest op straat gereanimeerd worden."

Het slachtoffer werd daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ze is daar later overleden aan haar verwondingen.

Uitgegleden en gevallen

De politie startte met een onderzoek. Twee jongens van 16 jaar die het pand verlieten toen de politie aankwam, werden aangehouden als verdachten. Maar het onderzoek wees uit dat zij niets te maken hadden met wat er gebeurd was.

"Er is geen sprake is van enig strafbaar feit", zegt de politie. "De recherche heeft na intensief onderzoek vastgesteld dat het slachtoffer is uitgegleden en gevallen."