Vader en 2-jarig zoontje dood na vreselijk incident bij speeltuin

door: STS
Aytug & Batu Demir
Afbeelding bron: Facebook Sektör Gazetesi

Een peuter is om het leven gekomen nadat hij tijdens het spelen in een verborgen put viel. Zijn vader, die zijn kind nog probeerde te redden, kwam eveneens om.

De 2-jarige Batu uit Salihli, in Turkije, was aan het rennen en spelen bij een speeltuin toen het helemaal mis liep.

Het jongetje viel in een verborgen put die zo'n 60 meter diep was. Op de bodem bevond zich een laag van anderhalve meter modder.

De 28-jarige vader aarzelde niet en daalde af in de put. Intussen werden ook de hulpdiensten verwittigd door omstaanders.

Vader en zoon leefden nog, zo was te zien via een camera die naar beneden gelaten werd. Er werd begonnen met graven om de twee te bevrijden.

Tien uur later waren de reddingswerkers nog maar 15 meter gevorderd. Tegen de tijd dat ze de slachtoffers bereikten, waren vader en zoon overleden. Het jongetje bevond zich volledig in de laag modder, weet The Sun.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de diepe put een half jaar eerder illegaal gegraven werd om irrigatie te voorzien voor nabije olijfbomen. Daarna werd de put zonder enige aanduiding achtergelaten. De politie heeft twee personen gearresteerd. De put is intussen opgevuld om nog meer onheil te voorkomen.

Download nu de gratis app van Redactie24