Bart De Pauw in zak en as: "Hij is bijzonder teleurgesteld en er valt nog wat op, voor het eerst"

door: STS
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Pauw bevindt zich ongewild opnieuw in een mediastorm. Woensdagavond wordt op VRT Canvas het eerste deel van de documentaire 'Het proces dat niemand wou' uitgezonden. De docu was eerder al op Streamz te vinden, maar wordt nu dus gratis uitgezonden. Op VRT MAX kunnen de afleveringen na de uitzendingen herbekeken worden.

"Bart De Pauw is bijzonder teleurgesteld dat die documentaire, die intussen al een hele tijd oud is, na het proces alsnog wordt uitgezonden. En dit keer op de openbare omroep, dus niet-betalend", zei onderzoeksjournalist Jonas Muylaert op VTM.

"En hij weet natuurlijk dat hij daar niet goed uit komt. Ik denk dat hij de kritiek een beetje wilde pareren, dat hij de vlucht vooruit heeft genomen en dat hij een Instagram-bericht de wereld heeft ingestuurd omdat hij weet dat vanaf woensdagavond en vanaf donderdag er heel veel kritiek zal komen."

"Het moet wel gezegd worden dat dit de allereerste keer is dat hij naar buiten komt en dat het de allereerste keer is dat er publieke excuses komen. Hij gaat daarin voor mijn gevoel wel erg ver. Hij zegt sorry, het spijt mij, en hij noemt zichzelf ook een pleger. Dat is wel de allereerste keer dat hij zo diep door het stof gaat."

Volg Redactie24 nu op Instagram