Stiefdochter onthult alles over Jean-Pierre Van Rossem: "Ik was toen 13 of 14 jaar..."

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De docureeks over Jean-Pierre Van Rossem doet stof opwaaien. De dochter van zijn tweede vrouw beschuldigt hem ervan haar borsten ontbloot te hebben. Op een ander moment lag hij naast haar te masturberen.

Van Rossem was tijdens zijn leven al geen onbesproken figuur, en dat is na zijn dood niet veranderd. Zo getuigt Samantha Buelinckx, de dochter van Van Rossems tweede echtgenote Niki Annys, over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

"We gingen boodschappen doen. Dat deed ik dan wel met hem alleen. We liepen in de supermarkt en ik was aan het kijken in de rayons. Ik had zo'n topje aan, zo'n bandeau. En hij komt achter mij en trekt mijn bandeau af, naar beneden."

"Hij vond dat grappig. Ik vond dat niet echt grappig. Schaamtelijk... Als je zo jong bent... Ik was toen misschien 13, 14 jaar, ik had al borsten. Bij jezelf denk je dan: dat zal wel normaal zijn, zeker? Of je staat daar niet bij stil. Ik heb het mijn moeder nooit verteld, denk ik."

Er was nog een tweede incident. "Ik sliep tussen mama links en Jean-Pierre rechts. En ik werd 's nachts wakker. Hij was aan het masturberen, naast mij."

"Ja, dat laat toch wel een beeld achter dat je liever niet ziet. De dingen die ik gezien heb of meegemaakt heb met Jean-Pierre... Bepaalde dingen hebben mij wel een beetje een probleem gegeven op seksueel vlak. Omdat je dat beeld ziet. Soms moet je een knop omdraaien, en soms lukt dat en soms niet."

Donderdagavond wordt op VTM deel twee van de docureeks 'Van Rossem' uitgezonden.