Alternatief voor spaarrekeningen: dit zijn de beste rentes op kasbons

door: STS
bank sparen
Afbeelding bron: pexels

We willen allemaal dat ons spaargeld rendeert. Er zijn verschillende manieren om dat doel te bereiken, zoals bijvoorbeeld beleggingen, de nieuwste staatsbons of kasbons.

Bij een kasbon ligt de rente die je zal ontvangen vast, die blijft onveranderd tijdens de looptijd van de kasbon. Dat is een garantie die je hebt; die vaste rente zal je jaarlijks ontvangen.

Net zoals bij staatsbons is een verschil tussen de brutorente en de uiteindelijke nettorente die je ontvangt, want er dient onroerende voorheffing betaald te worden. "Die voorheffing wordt automatisch afgehouden op het einde van de looptijd van de kasbon", weet Spaargids.

Kasbon bij Belfius

Op de site kan je vergelijken wat de verschillende kasbons die de banken aanbieden opbrengen. Zo zien we dat de kasbon met een looptijd van één jaar bij Belfius Bank een nettorendement van 2,10% biedt. Kies je bij dezelfde bank voor een kasbon met een looptijd van twee jaar, krijg je 1,82% nettorente.

Scoort ook goed in de vergelijking: CPH Bank. Ook deze bank heeft een kasbon die 2,10% netto opbrengt op een jaar tijd. Wie kiest voor een looptijd van drie jaar, kiest best voor CPH Bank. Dan krijg je 1,85% nettorente, ten opzichte van 1,75% bij Belfius.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp