Begrafenisondernemer begaat blunder: 'Pijnlijk voor de nabestaanden'

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een Antwerpse begrafenisondernemer heeft per ongeluk een overledene gecremeerd die begraven wilde worden. Hij is nu vrijgesproken van valsheid in geschrifte.

De begrafenisondernemer werd beschuldigd van valsheid in geschrifte omdat hij na zijn vergissing documenten had aangepast. Maar de rechter oordeelde dat dit zonder bedrieglijk opzet gebeurde, en sprak de begrafenisondernemer vrij, meldt ATV.

"Mijn cliënte is ontsteld. De nabestaanden betreuren dat het gerecht in dit dossier niet de moed heeft gehad om de zaak grondiger te onderzoeken en verder uit te spitten", reageerde de advocaat van de dochter van de overledene voor de camera's van de regionale zender.

"Mijn cliënte wil nog altijd weten wat er gebeurd is. Heeft zij de juiste assen en urne meegekregen? Is haar vader nu wel of niet uitgestrooid in de plaats van een andere persoon? Wat is daar exact gebeurd? Blijkbaar spreekt iedereen elkaar tegen en is het ook nu, ondanks die vrijspraak, nog altijd niet duidelijk", aldus de advocaat.