Commotie nadat coronamaatregel wel héél strikt toegepast wordt: "Te gek voor woorden, Vivaldi-surrealisme""

door: STS
Politie - station
Afbeelding bron: Photonews

De 'raamregel', waarbij je in een trein naar de kust enkel aan het raam mag zitten, heeft luttele uren voor hij zou vervallen nog voor de nodige commotie gezorgd.

Zo werden zondagavond in het station van Sint-Truiden honderden studenten door de politie van de trein geplukt, omdat niet iedereen aan het raam kon zitten.

De studenten, op weg naar hun kot in Leuven of Brussel, zaten op de trein met als eindbestemming Blankenberge. En dus werd de raamregel toegepast.

De jongeren moesten noodgedwongen wachten tot de NMBS een extra trein kon inzetten. Op sociale media regent het boze reacties.

Twitter

"Op een trein op zondagavond richting studentensteden, die als eindbestemming de kust heeft, is de 'raamregel' van toepassing. Op de trein Sint-Niklaas - Leuven niet. Een regel die een paar uur later trouwens vervalt. Kafka", vindt N-VA-politicus Koen Daniëls.

"Begrijp ik dat nu goed, dat op de laatste avond (!) dat die raamregel geldt, studenten op weg naar hun kot van de trein gehaald worden, gewoon omdat die trein de kust als eindbestemming heeft? Te gek voor woorden, Vivaldi-surrealisme", stelt Manuel op Twitter.

Annelies Verlinden

"Studenten worden uit de trein geplukt omdat ze niet aan het raam kunnen zitten, terwijl Annelies Verlinden lekker binnen sport zonder mondmasker op", merkt Vincent op.

"Letterlijk niemand op die trein was onderweg naar de kust", benadrukt Pieter. "Wat schaam ik me toch steeds opnieuw voor mijn land", schrijft Wim.