Dries Mertens spreekt openlijk over zijn nieuwe plannen: “Wil ik na mijn voetbalcarrière doen”

door: PMN
Dries Mertens
Afbeelding bron: Photonews

Dries Mertens is aan zijn tweede seizoen bij de Turkse club Galatasaray bezig. Samen met zijn zoontje Ciro Romeo en vrouw Kat Kerkhofs woont hij in Istanboel. Dries spreekt openlijk over zijn nieuwe plannen.

Dries Mertens denkt zo stilaan aan stoppen met voetballen. Hij kan terugblikken op een goed gevulde carrière. Hij werd in totaal 109 keer geselecteerd bij de Rode Duivels.

Dries wil na zijn carrière een rol blijven spelen in het voetbal. “Zes op tien voetballers gaat failliet na hun carrière”, citeert Het Nieuwsblad hem in het VTM-programma ‘Sergio over de grens’. “Op jonge leeftijd verdienen we veel geld, maar wanneer je carrière afloopt ga je nooit meer diezelfde hoeveelheid verdienen.”

Daar schuilt een groot gevaar. “Sommige jongens komen dan in financiële problemen. Bij Galatasaray is er een jonge ploegmaat die onlangs de kleedkamer binnenwandelde en zei dat hij een auto heeft gekocht voor 150.000 euro. Dan denk ik: waar ben je mee bezig?”

“Pas vanaf de leeftijd van 25 of 26 begin je te sparen en na te denken over je financiële situatie. Ik heb het geluk gehad om op de juiste momenten de juiste mensen te hebben ontmoet. Zij hebben mij daar goed in begeleid.”

“Na mijn actieve loopbaan wil ik eigenlijk iets beginnen waardoor ik zulke jonge jongens kan helpen om goed te investeren. Dat zou ik heel leuk vinden.”