Geen probleem met de kerstboom voor Sinterklaas: “Het is al zo’n trieste tijd”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In veel huizen staat de kerstboom al helemaal te stralen, maar een ongeschreven regel zegt dat dit eigenlijk pas na Sinterklaas kan.

Eerst de Sint en dan de kerstboom zetten. Sinds jaar en dag lijkt dat de regel, maar dit jaar staan er al heel veel kerstbomen uit in november. Wij vroegen onze lezers of ze daar een probleem mee hebben. Een greep uit de reacties...

“Ieder doet in zijn woonst wat hij wil.”

“Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken vind ik! Als mensen hun kerstboom al met Pasen willen zetten is dat ook goed voor mij! Leven en laten leven.”

“In deze coronatijd heb ik het voor mijzelf gezellig gemaakt in deze kerstperiode. Ik ben meestal alleen maar ik verwen mezelf graag!”

“Ik vind dat iedereen moet doen wat hem/haar gelukkig maakt!”

“Zetten mensen. Die van mij is er vandaag tot half februari. Waarom? Omdat het MIJN kerstboom is.”

“Ja, brengt licht in huis in deze trieste tijd, heb het nodig.”

“Als een mens daar goesting voor heeft en plezier aan beleeft, waarom niet.”

“Doe het voor de gezelligheid, is al zo triest.”

“De kerstboom voor de sint zetten zou niet mogen, maar onze kinderen alles ontnemen, geen verjaardag meer mogen vieren samen, geen kerst met de familie, geen nieuwjaarsbrieven bij de familie,paaseieren rapen o nee. Laat het ons alstublieft gewoon gezellig houden.

“Bij ons komt er pas een kerstboom als Sinterklaas gekomen is, kinderen gaan het niet meer verstaan.”

“Toen de kinderen klein waren zetten we de kerstboom na Sinterklaas. Nu hebben ze examens die periode en hebben we hem nu al gezet. Ieder beslist in zijn eigen huis wat hij het beste vindt.”