"Leerkrachten staan wenend voor de klas": Moeder slaat alarm over toestanden op school van dochter

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een moeder slaat alarm over de situatie op het Koninklijk Atheneum in Beveren. Daar zorgen amokmakers dagelijks voor problemen.

"Mijn dochter heeft elke dag heel veel stress. Ze komt helemaal over haar toeren thuis omdat er in de klas bijna geen les gegeven kan worden door personen die de boel op stelten zetten", vertelde de vrouw anoniem aan TV Oost.

"Het loopt daar al lang uit de hand. Als je naar een oudercontact gaat, zegt de leerkracht: 'Mevrouw, ik ben blij dat we eens normale ouders zien'. Ik denk dat dat genoeg zegt."

"Er gebeuren dagelijks gevechten, waar niets over gezegd mag worden. Het wordt allemaal in de doofpot gestoken. En ze blijven gewoon allemaal op school, dat is het probleem."

"De leerkrachten vallen uit, die zien het niet meer zitten. Ze staan wenend voor de klas. Is dat normaal? Ik denk het niet."

"We hebben er al over gesproken met de directie en dan krijg je als antwoord dat ze er niets aan kunnen doen, dat ze de procedures moeten volgen en dat dat een lange weg is. De kinderen moeten het gewoon ondergaan."

"Ik krijg dikwijls de vraag: waarom zit je kind daar dan nog? Ik vind niet dat het aan ons is om onze kinderen daar weg te halen. Ik vind dat het aan de school is om de amokmakers buiten te zetten, en niet omgekeerd."